Blixtar och under?

Nu har jag blivit med ordentlig blixt och vad är det första man gör då? Jo, fotograferar med blixt så klart! :) Jag var och hälsade på goda vänner i Sthlm (där jag köpte blixten) och passade ju då så klart på att föreviga dem i märkliga kompositioner.

Det är väldigt roligt att fota med blixt har jag kommit på, speciellt en blixt som är lite kraftfullare än den som brukar vara inbyggd i kameran. Man kan komponera bilderna på ett helt annat sätt och studsa ljuset åt helt andra håll. Sen kan man också bränna av två blixtar under samma exponering och på så sätt få ganska spännande resultat. Och det var just det som jag fastnade för inför detta inlägget.

Jag har helt enkelt tagit bilderna med en lite längre exponering, tror det var runt 2-3 sekunder. Sen fyrade jag av blixten från ett håll, ändrade snabbt och sköt av igen från ett annat håll. Sen i och med att det var ganska mörkt i rummet så såg kameran nästan bara ljuset som kom från blixten och då kan man alltså få resultat som på bilderna ovan. Ett väldigt roligt och kreativt sätt att jobba på samt att resultatet syns direkt. Det är alltså inget editerat i datorn på de här bilderna utan allt är direkt från kameran, förutom viss färgkorrigering.

Man kan ju självklart ta vanliga bilder med blixten också :) Det blir väldigt fint det med, testade lite på Erik som fick vara en återkommande modell under helgen, vilket han klarade galant! :)

Senaste inläggen

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *