Fotolek

Jag har börjat dra mig mer och mer till fotomanipulatering och tycker det är väldigt roligt att sitta och leka med. Här om dagen gjorde jag ett litet experiment där jag ville testa att sminka mig i datorn. Så jag tog ett porträtt av mig och laddade in i photoshop. Sedan testade jag att blanda in olika färger och penslar i datorn för att få fram känslan av att jag sminkade någon slags mexikansk dödskallemask på mig :) Jag blev ganska nöjd med hur huden syntes igenom färgen och det såg nästan ut som att det vore målat på mig. Det var kul att sitta och leka med helt enkelt.

Sedan nästa grej var att jag skulle vilja testa att göra ett panorama. Och eftersom vi hade fixat i ordning lite på balkongen kom tanken av att försöka fånga hela i en bild. Visst, jag hade kunnat använda en ultravid lins, men eftersom jag inte har en sådan så tog jag ca 10 bilder sammanlagt på balkongen. Alla bilderna hade samma utgångspunkt bara det att jag vred kameran åt olika håll för varje bild. Sedan pusslade jag ihop dem i datorn, vilket var lite pilligare än vad jag trodde från början :) Men ett par timmar senare satt allt ihop och bilden blev som ovan. Nästa gång ska jag jobba mer med att få perspektivet lite mindre skevt :) Men för en första panorama blev jag ändå nöjd.

Jag skulle vilja göra en stoooor panorama över en skyline, ståendes högt uppe på ett hustak någonstans. Jag tror det hade blivit väldigt coolt. Så om du vet någon som har en sådan utsikt, tveka inte att höra av er så bjuder jag på en kaffe och fika under tiden jag tar bilderna :)

Senaste inläggen

One Comment

 1. Michael
  4/26/2014
  Reply

  Koola bilder båda två. Du måste lagt ner mycket jobb på båda två. Jag vet ju hur tixigt det kan vara att stitcha bilder. Inte bara med att få linjerna att matcha utan även exponering etc.

  Masken är helkool. Det ser nästan ut som om du har en korthårig päls under all ”maskara”

  Snyggt jobbat och tack för att du delar med dig.

  Kram Pappa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *