Bröllopsfoton

För ett tag sedan frågade Caroline och Anselmo om jag skulle vilja ta deras bröllopsfoton. Jag tyckte det verkade som en jätterolig idé, men, jag hade aldrig gjort något sådant innan. De var medvetna om det men ville ändå att jag skulle göra det och hur som så blev det så. :)

Det kändes som ett väldigt stort ansvar att sköta den officiella bröllopsfotograferingen. Men jag förberedde mig noga och tänkte ut vad jag skulle ha för utrustning med mig och försökte föreställa mig hur hela sessionen skulle gå till. Mitt nya 50-150 objektiv kom väl till pass för att få fina porträttbilder, samt att jag hade också med mig mitt 17-70 och en extern blixt. Såg till att alla batterierna var laddade och minneskorten formaterade sen var det bara att sätta igång!

Det var en jättefin dag, helt molnfri himmel och gastande sol på stranden. Jag hade gärna haft lite mer moln för att få ett lite jämnare ljus men det är ju inte så mycket man kan göra något åt. Jag fick jobba mer med kompositionen istället. Själva vigseln var jättemysig, den var nere på stranden och alla var på glatt humör. Sedan hade vi avtalat i förväg att vi skulle ta ungefär en timme till själva fotograferingen, under den tiden tog sig gästerna till festlokalen. Den timmen gick fort och det var tur att vi (jag och brudparet) hade pratat ihop oss några dagar tidigare om hur själva fotograferingen skulle gå till. Vi hade till och med rekat platsen så att alla var förberedda på hur allt skulle fortlöpa. Det visade sig vara till stor hjälp när det väl var dags och det gjorde att hela sessionen flöt på bra. På så vis visste vi hur vi ville ha bilderna och det gav mig faktiskt mer utrymme och trygghet att vara spontan och kreativ när det föll in. Efter den huvudsakliga fotograferingen på stranden fick jag åka med i bröllopsbilen till festivalen och ta lite bilder under tiden. Väldigt roligt att få åka i en vrålande amerikanare.

Festen efteråt blev helt fantastisk men jag valde att lämna kameran i väskan så jag också fick en chans att njuta av resten av dagen. Det var ju ändå goda vänner som gifte sig :) Det känns som att jag hade fastnat i sökaren på kameran helt annars :)

Men det var i alla fall en väldigt rolig upplevelse att få fotografera ett bröllop och det är verkligen något som jag skulle vilja fortsätta att göra i framtiden!

Tveka inte att fråga några frågor om mina inlägg om det skulle dyka upp något, jag svarar mer än gärna :)

Ha de fint och grattis än en gång till Caroline och Anse!

Senaste inläggen

2 Comments

  1. Mattias P
    10/12/2013
    Reply

    Grymt, Mathias. Grymt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *