MotoGP

Nä, inte riktigt MotoGP men i alla fall en bandag på Sturup Raceway. Verkligen roligt att testa fotografera lite motorsport. Jag och Andreas åkte ut till Sturup för att ta lite fartfyllda bilder. Det var helt perfekt väder, varmt och soligt och vi var där i god tid. Fixade fotografvästarna så vi kunde befinna oss inne på banområdet och blev strängt tillsagda att inte befinna oss i ytterkurvorna (för våran egen säkerhets skull). Sen var det bara att bege sig in på banan och hitta schysst ställen att ta bilderna ifrån. Vi testade på många olika platser och jag testade att fota med många olika tekniker.

Mitt objektiv fick kämpa på bra, det är ett 17-70 och för er som inte är helt insatta så är det normalt sett ett så kallat normalzoom. Det innebär att man inte kan zooma in så jättelångt med det. Vid sådana här tillfällen vill man istället ha ett längre zoomobjektiv, kanske ett 70-200 eller ännu längre så man kan komma nära inpå all action. Men man får ju jobba med det man har och det innebar helt enkelt att jag fick försöka ta mig så nära banan som möjligt. Och det gjorde jag :)

Det var lite annorlunda att fotografera motorcyklarna, i och med att dem körde så snabbt var jag tvungen att vara beredd och fokuserad hela tiden, planera bilden innan och sedan hoppas på att jag skulle hinna med att hålla skärpan och panoreringen. Under dagen tror jag att jag tog ungefär 400 bilder, varav jag blev riktigt nöjd med kanske 40 stycken eller något sådant. Men övning ger färdighet :) Och det var väldigt roligt att testa fota något helt nytt för mig. Kommer helt klart att göra detta fler gånger, nästa gång kanske till och med när det är en riktig tävling på gång! Var och när är närmaste MotoGP? :)

Senaste inläggen

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *