Sk8

Idag följde jag med Anse när han åkte lite bräda. Första gången jag någonsin fotade skateboardåkning. Det var roligt, gick snabbt och jag fick passa mig så att jag inte fick en bräda flygandes på mig :) Jag tog med mig mitt 17-70 objektiv men jag kände ganska snabbt att även fast det är en normal vidvinkel så räckte det inte riktigt. Jag hade gärna haft lite bredare, kanske ner till 10 eller så. Men det var nyttigt att testa på ändå och väldigt roligt att få vara lite mer med i action så satt säga :)

En liten grej som jag tycker är roligt med att fota sådant här är att det blir oftast väldigt häftiga och fartfyllda bilder när man lyckas frysa ögonblicken på rätt ställe. Det var samma sak med motorcykelfotningen. Men det är så otroligt viktigt från vilket perspektiv man fotar och i vilken del av rörelsen man tar bilden. Som exempel så kan man få känslan av att något befinner sig mycket högre upp i luften än vad det egentligen gör bara genom att ta bilden lite mer underifrån. Däremot om man tar bilden ur ett stående normalt perspektiv så kan en skateares rörelse i ett hopp kännas lite platt och inte alls lika spännande.

Och om jag hade haft ett vidare objektiv så hade jag kunnat uppnå ännu mer dramatiska perspektiv, så nu står ett vidvinkelzoom på min önskelista till nästa gång :)

Senaste inläggen

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *