Sol och snö

Den här dagen var jag och Maria ute och gick i ett soligt och snöigt narutområde. Jätteskön dag och vad passar inte bättre än att ta med lite varm choklad, fika och kameran på en sådan utflykt?

Det blev många bilder och jag övade mest på att ta landskapsbilder. Det kan vara lite lurigt när det är mycket snö och soligt. Dels så kan snön blända ganska mycket men sen tycker kameran ofta att snön borde vara mörkare än vad den är, så bilderna blir oftast lite underexponerade. Men det är ju lätt fixat genom att bara öka exponeringskompensationen eller köra manuellt och använda lite längre slutare än vad kameran föreslår. Det gäller att experimentera lite grann och kanske slänga ett öga på histogrammet lite då och då så att man vet att man har exponeringen inom rimliga ramar. Det kan vara svårt att se på LCD:n ibland om det är väldigt ljust ute.

Men framför allt, en sådan här session tycker jag är väldigt bra för att öka inspirationen, en vacker dag, trevligt sällskap, fika, bra klädd och kameran i hand så är det bara att plåta iväg.

Senaste inläggen

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *