Kvällsfotografering

Andra gången ute på Ribban. Den här gången åkte jag dit precis vid solnedgången. Det var väldigt blåsigt och lite molningt så det blev inte någon direkt bild på solen. Men däremot var himlen helt fantastisk. Det oroliga havet gjorde att när jag tog bilderna med lite längre slutartid så såg det väldigt fluffigt och mjukt ut. Nästan lite som en akvarellmålning.

Bilden på den långa bryggan hade jag en klar vision om från början, jag ville ha en nästan svartvit minimalistisk bild med någon form av fast ledande punkt, i det här fallet blev det bryggan. Havet blev väldigt mjukt och vackert tack vare lång slutartid och bilden blev väldigt dramatisk när jag drog ner färgerna. Men jag lät en lätt blå ton över bilden vara kvar för jag tyckte det passade bättre än att ha den helt svartvit.

Jag blev också väldigt nöjd med bilden på bryggan. Perspektivet liknar lite det ifrån förra inlägget med ”spökbryggan”, men det är ett perspektiv jag gillar och i det här fallet blev det väldigt vackert. Nästan som en tavla med det mjuka havet, molntäcket och solen lysandes bakom horisonten.

Senaste inläggen

2 Comments

 1. Maria
  4/11/2013
  Reply

  Bilden med bryggan och rosa himmeln är hypnotiserande, så himla fin bild! Älskar den, tavla på den? ;-)

  • 4/11/2013
   Reply

   Ja, den hade nog passat bra i en ram på väggen :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *